A A A

Comunicat de presă ce vizează declarațiile făcute de deputatul Platformei DA, d-ul Alexandr Slusari, în data de 24 septembrie 2021

27 Septembrie 2021 | 342

 

Cu referire la declarațiile făcute de deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, în data de 24 septembrie 2021 (publicate pe pagina de Facebook, precum și pagina web unimedia.info), Curtea de Apel Chișinău, consideră necesar să comunice următoarele.

În cadrul postării sus-menționate, d-ul Alexandr Slusari, în mod public, a făcut declarații privind faptul că, avocatul unui fost om-politic, ar da indicații în scris șefului interimar al Curții de Apel Chișinău.

La acuzațiile aduse, atragem atenția opiniei publice privind necorespunderea cu realitatea a acestora, lipsa de obiectivitate și a oricărui substrat factologic în acest sens.

Declarațiile făcute nu reflectă în nici un mod adevărata stare de fapt a lucrurilor, fiind inadmisibile într-un stat de drept, or, afirmațiile făcute subminează încrederea în întreg corpul judecătoresc, fără un motiv întemeiat.

Urmează de reiterat că, activitatea internă a instanței este bazată pe Constituţia Republicii Moldova, Legea privind organizarea judecătorească nr. 514-XIII din 06.07.1995, Instrucţiunea cu privire la activitatea de evidenţă şi documentare procesuală în judecătorii şi curţile de apel, aprobată prin hotărârea CSM nr. 142/4 din 04 februarie 2014, iar cele menționate de un actor politic, reprezintă un atentat la independența judecătorească și încrederea în justiție, acțiuni inacceptabile într-un stat de drept.

Curtea de Apel Chișinău îndeamnă la o expunere detașată de impresii subiective, care să fie benefică societății, iar în ipoteza în care anumite acțiuni sunt în dezacord cu opinia personală a unor factori politici, reflectarea acesteia să fie bazată pe fapte concrete, stabilite prin probe, or, corectitudinea și respectul reciproc, este unul din factorii de bază a dezvoltării unui stat de drept.