A A A

Comunicat de Presă

19 Mai 2023 | 297

Întrevedere cu reprezentații Programului SIGMA

La data de 18 mai 2023, în cadrul Curții de Apel Chișinău, a avut loc ședința de lucru cu reprezentanții Programului SIGMA, care efectuează în colaborare cu Cancelaria de Stat,  o evaluare a administrației publice din Republica Moldova.

La ședință au participat Președintele interimar al Curții de Apel Chișinău, Ghenadie Mîra, judecătorii Curții de Apel Chișinău, specializați în materie de contencios administrativ și reprezentanți ai Secretariatului Curții de Apel Chișinău. Echipa SIGMA a fost reprezentantă de: Peter Vagi,  senior Policy  Adviser, Public Service and Accountability și Dawid Szescilo – expert UE. În calitate de expert național, echipa a fost reprezentată de  Rodica Secrieru.

În cadrul ședinței s-au discutat aspecte de practică judiciară privind  soluționarea cererilor de acces la informații publice, aspecte statistice privind volumul de lucru al judecătorilor specializați în materie de contencios administrativ, la fel,  au fost abordate chestiuni  legate de  funcționalitatea  tehnică a  sistemului electronic de gestionare a dosarelor.